Dnes je Středa 27.11.2024 a svátek má Xenie | V databázi máme 4 808 receptů


Italská omáčka

Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Italská omáčka ingredience:

1 lžíce oleje, 20 g másla, 1 plechovka (10 ks) sardelových filátek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce smetany, 2 bílé lanýže

Italská omáčka postup:

V ohnivzdorné misce zahřejeme olej s máslem, přidáme vykostěné třené sardelky, třený česnek, olej ze sardelek a dobře prohřejeme. Odstavíme z ohně, necháme prochladnout, přimícháme smetanu a na tenké plátky nakrájené lanýľe. Pak zahřejeme opět pod bod varu, a podáváme.
Bagna cauda je výborná omáčka, oblíbená zvláątě v Piemontu. Podává se k různým druhům zeleniny, hlavně k artyčokům. Jak již název napovídá, podává se horká. Hotová omáčka se postaví v ohnivzdorné misce, ve které se vařila, na stolní vařič tak, aby zůstala po celou dobu stolování horká. Do omáčky, která se vlastně stále zvolna vaří, namáčíme potom kousky artyčoků, celeru, chřestu a podobně.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Italská omáčka"

Stav hlasování: 1.9/5 (46 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Italská omáčka ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Omáčky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci