Italská omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 722×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Italská omáčka ingredience:
1 lžíce oleje, 20 g másla, 1 plechovka (10 ks) sardelových filátek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce smetany, 2 bílé lanýže
Italská omáčka postup:
V ohnivzdorné misce zahřejeme olej s máslem, přidáme vykostěné třené sardelky, třený česnek, olej ze sardelek a dobře prohřejeme. Odstavíme z ohně, necháme prochladnout, přimícháme smetanu a na tenké plátky nakrájené lanýľe. Pak zahřejeme opět pod bod varu, a podáváme.Bagna cauda je výborná omáčka, oblíbená zvláątě v Piemontu. Podává se k různým druhům zeleniny, hlavně k artyčokům. Jak již název napovídá, podává se horká. Hotová omáčka se postaví v ohnivzdorné misce, ve které se vařila, na stolní vařič tak, aby zůstala po celou dobu stolování horká. Do omáčky, která se vlastně stále zvolna vaří, namáčíme potom kousky artyčoků, celeru, chřestu a podobně.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Italská omáčka"
Zkuste také
Reklama