Hejkalův řízek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 703×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hejkalův řízek ingredience:
4 plátky vepřové kýty, nebo krkovice, popř. kotlety, podle chuti, 1 cibule,1 cibule, 100g vepřových, nebo drůbežích jater, 100g žampionů, hl. mouka na obalení, 2 lžíce másla
Na těstíčko:
2 vejce, 1dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky-i více, podle potřeby, aby bylo těstíčko akorát.
Hejkalův řízek postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokledeme připravenou směsí:Na másle zpěníme 1 cibuli, vmícháme 100g nakrájených jater, 100g žampionů, orestujeme, přidáme 1vajíčko a necháme srazit. Vložíme na připravené plátky masa a sepneme. Obalíme v hl. mouce a v těstíčku z mouky, mléka a 1 vajíčka a smažíme ze všech stran na oleji na mírném stupni, aby se maso pěkně propeklo.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hejkalův řízek"
Zkuste také
Reklama