Harlekýn
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 22 306×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Harlekýn ingredience:
KORPUS:
2 vejce - kolik váží vejce tolik cukru a polohrubé mouky a na každé vejce 1 lžíci vlažné vody, trochu prášku do pečiva, trošku kakaa
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA:
na jednu smetanu 2 lžíce kakaa a 1 lžíce cukr krupice -(svařit ,ochladit dát do lednice šlehat až druhý den)
NORMÁLNÍ SMETANA,ČOKOLÁDA NASTROUHANÁ
Harlekýn postup:
Vejce s vodou a cukrem vyšleháme do pěny a pak pomalu přidáváme mouku s pr.do pečiva a kakaem.Já většinou dělám jen ze 2 vajec aby byl korpus nízký ale můžete i z více a pak prokrojit a šlehačku dát i mezi dortík alespoň nebude suchý.Tento korpus používám na všechny dortíky i světlé je jednoduchý a rychlý.Pak upečeme a zdobíme střídavě vyšlehanou pařížskou a normální smetanou,nakonec posypeme strouhanou čokoládou.Fotografie
Ohodnoťte recept "Harlekýn"
Zkuste také
Reklama