Hamburská pečená telecí kýta na smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 913×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hamburská pečená telecí kýta na smetaně ingredience:
1kg z telcí kýty, 100g uzeného jazyka, 30g slaniny, 40g hladké mouky, 50g másla, 30g hovězího morku, sůl, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 1/2 lžičky octa, 1/4l sladké smetany (šlehačka)
Hamburská pečená telecí kýta na smetaně postup:
Maso posolíme, protáhneme slaninou a jazykem, dáme péci na kastrol, ve kterém rozpustíme máslo a morek. Přidáme koření, kápneme ocet a maso pečeme za občasného podlévání do měkka. Měkké maso vyndáme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, zředíme smetanou na hustou omáčku, kterou provaříme a procedíme na maso. Podáváme s knedlíkem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hamburská pečená telecí kýta na smetaně"
Zkuste také
Reklama