Filé plné chutí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 638×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Filé plné chutí ingredience:
4 porce rybího filé
100 g plátků uzeného lososa
4 lžíce celozrnné hořčice
400 ml rybího vývaru (bujón)
250 ml rostlinné smetany
mletý pepř
1 kg brambor
sůl
500 g chřestu
2 svazky mrkve
2 kedlubny
50 g tuku nebo oleje
2 lžíce cukru
4 lžíce jemně krájené pažitky
Filé plné chutí postup:
Rybí filé omyjeme, osušíme, dvě porce potřeme hořčicí, obložíme je plátky z lososa a nahoru dáme zbylé dvě porce filé. Troubu předehřejeme na 190 °C, vývar smícháme se smetanou, opepříme a nalijeme ho do formy. Vložíme rybu a vaříme asi 30 minut. Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Chřest, mrkev a kedlubny omyjeme a oloupeme. Kedlubny nakrájíme na tenké nudličky. Tuk nebo olej rozehřejeme v hrnci, přidáme zeleninu, sůl, pepř a 1 lžíci cukru. Pod poklicí dusíme na středním ohni asi 15 minut, pak odkryjeme, podlijeme a dusíme dalších 5 minut. Rybu vyjmeme z vývaru, obě porce rozpůlíme, osolíme, opepříme a osladíme zbylým cukrem. Pak ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme pažitku. Zeleninu rozdělíme na talíře s rybou a omáčkou a podáváme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Filé plné chutí"
Zkuste také
Reklama