Falešná kachna na víně se zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 867×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Falešná kachna na víně se zelím ingredience:
400g kuřecích prsou, 500g kysaného zelí, 1 sáček sušeného česneku, 100 g hub, 100ml suchého bílého vína, 6 plátků anglické slaniny, 8 větších brambor, sůl, pepř, olej do pekáčku
Falešná kachna na víně se zelím postup:
Jednotlivá kuřecí prsa podrtíme na prkénku pěstí a nožem každé překrojíme na dvě stejně velké části. Takto upravené kousky osolíme, opepříme a posypeme hojně sušeným česnekem. Zároveň oloupeme brambory, pokrájíme je na stejně velké kousky a rozléožíme je na dno pekáčku potřeným olejem. Brambory osolíme a na jejich povrch rozložíme vrstvu kysaného zelí. Na vrstvu zelí pak rozložíme houby, okořeněné rovněž česnekem a pepřem. Na tuto vrstvu dáme připravené kousky masa pokladené plátky slaniny. Obsah pekáčku podlijemebílým vínem a také šťávo ze zelí, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Kuře pečeme při 180 °C asi 40 minut, pak víko odklopíme a dopečeme asi ještě 10 minut.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Falešná kachna na víně se zelím"
Zkuste také
Reklama