Dušené vepřové plátky v omáčce
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jitulinka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 608×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dušené vepřové plátky v omáčce ingredience:
4 plátky vepřového masa
plnotučná hořčice
hladká mouka
sůl, pepř
Omáčka:
1 cibule
olej
4 sladkokyselé okurky
3 natvrdo uvařená vejce
200g měkkého salámu
sůl, pepř
Dušené vepřové plátky v omáčce postup:
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. Pak obalíme v hladké mouce a na oleji zprudka opečeme z obou stran. Maso dáme stranou a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme. Pak přidáme nakrájený salám na kostičky, krátce orestujeme, podlijeme vodou, vrátíme zpět maso a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nakrájené okurky a vajíčka a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Do hotové omáčky vrátíme maso a můžeme podávat.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dušené vepřové plátky v omáčce"
Zkuste také
Reklama