Dračí tlamy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 012×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dračí tlamy ingredience:
4 kuřecí prsní řízky, 4 plátky šunky, 4 dlouhé feferonky, 200 g nivy, sůl, mletý bílý pepř, lžíce másla, olej, 4 olivy
Dračí tlamy postup:
Maso naklepeme a z každé strany osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek šunky, feferonku a přehneme napůl tak, aby kousek šunky a špička feferonky vyčnívaly ven. Spíchneme párátky nebo kovovými jehlami. Na pánvi rozehřejeme olej a každý kousek z obou stran opečeme. Pak trochu podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka (asi 15 minut). Potom maso posypeme strouhaným sýrem, znovu přiklopíme a necháme nivu rozpustit. Maso vyndáme z pánve, přisypeme do ní zbytek sýra, necháme roztavit, zjemníme máslem a můžeme servírovat. Na talíři "drakům" vytvoříme oči z půlek oliv. Podáváme s rýží nebo bramborami (americké, hranolky, ...).Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dračí tlamy"
Zkuste také
Reklama