Domácí žemle
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Eda
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 972×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí žemle ingredience:
1 kg hladká mouka
60g droždí
60g tuku
6 kávových lžiček cukru
špetka soli
500ml vlažné vody
1 vejce
Domácí žemle postup:
Z trochy vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, přidáme tuk, zbytek cukru, zbytek vody a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout. Pak vypracujeme 2 žemle, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180C.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí žemle"
Zkuste také
Reklama