Domácí křenové párky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 438×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí křenové párky ingredience:
3kg zadního hovězího masa, 3kg vepřového bůčku, 3kg prátu, 200g rozvařených vepřových kůží, 160g soli, 25g mletého pepře 8g koriandru, 200g strouhaného křenu, 1 litr vody, střívka o průměru 20-20mm, provázek
Domácí křenové párky postup:
Hovězí maso a bůček pokrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu. Kůže rozvaříme nejlépe v papinově hrnci. Předsolené maso vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen. Vypracujeme kompaktní vláčné dílo. Plníme do střívek a po cca 15cm oddělujeme přetočením kolem osy. Konce věnců povážeme. Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme v teplé vodě do dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí křenové párky"
Zkuste také
Reklama