Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Domácí křenové párky

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Domácí křenové párky ingredience:

3kg zadního hovězího masa, 3kg vepřového bůčku, 3kg prátu, 200g rozvařených vepřových kůží, 160g soli, 25g mletého pepře 8g koriandru, 200g strouhaného křenu, 1 litr vody, střívka o průměru 20-20mm, provázek

Domácí křenové párky postup:

Hovězí maso a bůček pokrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu. Kůže rozvaříme nejlépe v papinově hrnci. Předsolené maso vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen. Vypracujeme kompaktní vláčné dílo. Plníme do střívek a po cca 15cm oddělujeme přetočením kolem osy. Konce věnců povážeme. Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme v teplé vodě do dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Domácí křenové párky"

Stav hlasování: 2.3/5 (116 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Domácí křenové párky ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Skopové, telecí a jiné maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci