Domácí chlébík - světlý
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Páťa
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 733×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí chlébík - světlý ingredience:
500g hladké mouky
1 droždí
špetka soli
špetka kmínu
špetka octa
špetka cukru
2 uvařené a nastrouhané brambory
200ml vody
Domácí chlébík - světlý postup:
Z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody zaděláme kvásek. Vzešlý kvásek spojíme s hladkou moukou, solí, kmínem, nastrouhanými brambory a zbytkem vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Pak vypracujeme bochánek. Potřeme ho vodou se solí a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 50 minut. Během pečení chleba potíráme vodou se solí.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí chlébík - světlý"
Zkuste také
Reklama