Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Sezky dědictví
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 4 453×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce ingredience:
Ingredience:
100g sušené švestky, 100g jablečná šťáva, špetka skořice, 100g oleje, 1000 g dančího masa, sůl, pepř, 100g mrkve, 100g celeru, 150g cibule, 50g přepasírovaných vařených rajčat, bobkový list, jalovec, 0,5 l červeného vína, 100g perníku
Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce postup:
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce"
Zkuste také
Reklama