Dalamánky plněné uzeným masem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 088×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dalamánky plněné uzeným masem ingredience:
500g hladké mouky, 0,25l vlažné vod, 50g droždí, olej na potření, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička soli, 8 vajec uvařených na tvrdo, uzené maso nakrájené na špalíky, mouka na posypání válu, máslo na vymazání plechu
Dalamánky plněné uzeným masem postup:
Ve vlažné vodě rozmícháme rozdrobené droždí a lžíci mouky-necháme vzejít kvásek. Ten vmícháme do mouky a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Pak je na pomoučeném vále rozdělíme na kousky velké asi jako buchty, každý zploštíme a pak do něj zabalíme po kousku masa a dílku vejce-pečlivě uzavřeme a narovnáme na vymazaný plech. Posypeme kmínem a solí a v horké troubě upečeme do zlatova.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dalamánky plněné uzeným masem"
Zkuste také
Reklama