Dalamánky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Emička
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 483×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dalamánky ingredience:
1 kg hladké mouky
50 g sádla
3 lžíce oleje
500ml mléka
60 g droždí
2 lžičky moučkového cukru
lžička kmínu
sůl
kmín a sůl na posypání
Dalamánky postup:
Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlažného mléka a přidáme cukr. Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné sádlo s olejem, kmín, sůl a zbylé mléko. Zaděláme těsto. Mírně pomoučníme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Poté vytvarujeme bochánky a necháme znovu kynout. Asi 15 min. Bochánky rukou lehce rozválíme na šišky. Položíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem. Uděláme uprostřed dost hlubokou rýhu, posypeme kmínem, solí a pečeme v troubě asi 20 minut.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dalamánky "
Zkuste také
Reklama