Cibulová omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 950×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Cibulová omáčka ingredience:
2 velké cibule
2 hrnky mléka
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
sůl a pepř
bobkový list
1/4 hrnku másla
1/2 hrnku hladké mouky
Cibulová omáčka postup:
Cibule nakrájíme na osminky.2. Cibule vaříme na středním ohni v mléce s muškátovým oříškem, solí, pepřem a bobk. listem. Vaříme, až je cibule měkká. Vyndáme bobkový list.
3. Mezitím rozehřejeme máslo ve středně velké pánvi - přidáme mouku a necháme projít varem. Přilijeme mléko s cibulí a důkladně promícháme. Za častého míchání necháme projít varem, pak stáhneme teplotu a vaříme 5-7 minut. Vhodná ke staekům, králičímu nebo hovězímu masu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Cibulová omáčka"
Zkuste také
Reklama