Chutovka nejen k pivu
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 151×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Chutovka nejen k pivu ingredience:
na karbanátky:
vločky ovesné: 500 g
strouhanka na obalování
pepř: špetka
sůl: špetka
česnek: 6 stroužků
vegeta: 1 lžíce
mouka hladká: 2 lžíce
krupička dětská: 6 lžic
vejce: 4
na nálev:
sůl: 1 lžička
cibule: 6
nové koření: 10 kuliček
pepř celý: 10 kuliček
cukr pískový: 100 g
ocet: 1 l
voda: 3 l
bobkový list: 2 listy
Chutovka nejen k pivu postup:
Krok 1: Vločky nejprve na dvě hodiny namočíme. Pak z nich vymačkáme vodu‚ přidáme ostatní ingredience a těsto zahustíme strouhankou. Má být hustší než na bramboráky‚ aby v něm lžíce stála.Krok 2: Usmažíme karbanátky. Musí být křupavé a tmavé‚ protože v nálevu vyblednou. Uvaříme si nálev. Všechny suroviny společně vaříme asi 5 minut. Vychladíme.
Krok 3: Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do sklenice vrstvíme cibuli a karbanátky‚ nakonec přidáme nálev a sklenici uzavřeme. Necháme uležet alespoň 4 dny.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Chutovka nejen k pivu"
Zkuste také
Reklama