Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 412×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bylinkový řízek na česnekovém oleji ingredience:
4 kusy kuřecích prsou
8 stroužků česneku
2 vejce
1 zakysaná smetana
strouhanka
olej na smažení
mléko
sůl a pepř
máslo
bylinky dle chuti (pažitka, petrželka, libeček, rozmarýn)
Bylinkový řízek na česnekovém oleji postup:
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.) Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bylinkový řízek na česnekovém oleji"
Zkuste také
Reklama