Bylinkový losos
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 337×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bylinkový losos ingredience:
4 filety z lososa
200 ml smetany
100 g másla
půl lžíce hladké mouky
1 citrón
čerstvá bazalka
sůl
pepř
Bylinkový losos postup:
Lososové filety osmažíme na másle dorůžova, smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do hrnečku dáme půl lžíce hladké mouky a zalijeme studeným mlékem. Tuto směs důkladně rozmícháme a vlijeme do vroucí smetany. Omáčku stále mícháme.Bazalku omyjeme a nasekáme na kousky, které přidáme do smetanové omáčky a ještě chvíli povaříme. Omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem. Na závěr přidáme ještě máslo, abychom omáčku zjemnili.
Maso podáváme polité smetanovou omáčkou a s opékanými bramborami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bylinkový losos"
Zkuste také
Reklama