Bulharský guláš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 032×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bulharský guláš ingredience:
20 dkg vepřového bůčku, 20 dkg vepřových jater, 4 lžíce sádlo syrové">sádla, 3 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, kmín, sůl, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, vývar, 20 dkg sterilovaného leča, 4 feferonky.
Bulharský guláš postup:
Nakrájíme na kostky vepřový bůček i játra, každý druh zvlášť vložíme na základ připravený ze sádla a cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín, utřený česnek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso na guláš vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a dobře provaříme. Maso přeléváme uvařenou omáčkou. Hotový guláš na talíři zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou. Jako přílohu podáváme chléb nebo slané pečivo.Fotografie
Ohodnoťte recept "Bulharský guláš"
Zkuste také
Reklama