Bůček na bramborách
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 433×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bůček na bramborách ingredience:
1 kg bůčku, 600 g brambor, 2-3 velké cibule, 200 g žampionů, 8-10 stroužků česneku, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mleté papriky, zelená petrželka
Bůček na bramborách postup:
Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Potom maso rozkrojíme na 4 plátky.Rozmačkaný česnek důkladně promícháme se solí a paprikou. Touto směsí potřeme plátky bůčku ze všech stran a necháme uležet.
Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Žampiony očistíme na nakrájíme na větší kousky.
V hlubším pekáči promícháme brambory s cibulí a žampiony.
Na tuto směs naskládáme okořeněné plátky bůčku.
Trochu podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C do změknutí masa, cca 60 minut.
Upečený bůček vyndáme z pekáče a bramborovou směs promícháme s posekanou zelenou petrželkou. Maso na pekáč vrátíme a ještě dáme na dvacet minut do vypnuté trouby dojít.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bůček na bramborách"
Zkuste také
Reklama