Bramboračka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zeleninové polévky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 540×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramboračka ingredience:
2 kostky MAGGI zeleninovy bujon
250 g brambor
2 mrkve
1 maly celer
80 g zampionu nebo lesnich hub
2 strouzky cesneku
50 g masla
50 g hladke mouky
mlety cerny pepr
cely kmin
sul
1 a pul lzice sekane cerstve majoranky ( muzeme byt i susena)
4 lzice sekane jarni cibulky
Bramboračka postup:
Brambory oloupeme a nakrajime na kosticky.Mrkev,celer a houby ocistime.
Mrkev nakrajime na kolecka,celer na kosticky,houby na platky.
Oloupany cesnekprolisujeme.
V hrnci rozehrejeme maslo a orestujeme na nem mrkev,celer a houby.
Vmichame cesnek,vse zaprasime moukou a zasmahneme.
Zeleninu zalijeme 1,5 litru vody.
Polecvku promichame metlickou a privedeme k varu.
Ochutime ji MAGGI Zlatym zeleninovym bujonem,peprem,kminem a pozvolna nechame varit.
Po 10 minutach pridame do hrnce brambory a varime je,dokud zcela nezmeknou.
Nakonec bramboracku dle chuti osolime a vmichame do ni majoranku a jarni cibulku.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bramboračka"
Zkuste také
Reklama