Boršč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Ostatní polévky
Autor: Ivana
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 548×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Boršč ingredience:
300g hovězího masa
2 klobásy
300g vepřového masa
300g uzeného masa
20 dkg hlávkového zelí
1 větší mrkev
1 petržel
100g kořene celeru
200g červené řepy
1 cibule
2 rajčata
pepř a sůl
1lžíce octa
celé nové koření
4 bobkové listy
smetana
1,5 l masového vývaru
1 lžíce sádla
2 velké brambory
2 kostky Masoxu
Boršč postup:
V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka, po vyjmutí necháme vychladit. Do hrnce nakrájíme na malé kostky mrkev, petržel, řepu a celer. Osolíme a zalijeme trochou vývaru, vaříme. Po chvíli přidáme pepř, nové koření, bobkový list, nakrájená rajčata, sádlo a ocet. Po 10 min. přidáme zelí nakrájené na nudličky, masox, zbytek vývaru a brambory na kostky. Vaříme doměkka. Přidáme nakrájené vařené maso a klobásy. Promícháme a můžeme podávat. Každý si do polévky nalije smetanu na talíři.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Boršč"
Zkuste také
Reklama