Dnes je Pondělí 23.9.2024 a svátek má Berta | V databázi máme 4 808 receptů


Boloňská omáčka

Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Boloňská omáčka ingredience:

100 g uzeného bůčku, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, lodyha řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 400 g mletého masa, 1/2 sklenice suchého červeného vína, 1 1/2 sklenice bujónu, 400 g rajčat, 1/2 svazku petrželky, špetka oregana, 1-2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř

Boloňská omáčka postup:

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Boloňská omáčka"

Stav hlasování: 2.0/5 (38 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Boloňská omáčka ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Omáčky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci