Bilá ryba na cocce se zálivkou - DIA
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 501×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bilá ryba na cocce se zálivkou - DIA ingredience:
4 porce
2 lzice olivoveho oleje,
1 velka cibule na jemno posekana,
2 strouzky cesneku posekane,
1 velka sladka brambora oloupana a nakrajena na 3/4 cm kousky,
600 ml kureciho vyvaru nejlepe domaciho s nizkym obsahem soli,
tak 220 g zelene cocky proplacnute,
hruba morska sul a cerstve namlety cerny pepr podle chuti,
4 x 180 g porce file platyze, nebo jine ploche bile ryby,
4 lzice dijonske horcice,
4 lzice bileho sucheho vina,
1 lzice posekaneho cerstveho estragonu (nebo lzicka suseneho),
Bilá ryba na cocce se zálivkou - DIA postup:
Na tezke panvi, na strednim ohni rozehrat lzici oleje a osmazit cibuli. Sem tam ji zamichat a smazit do mekka 5–6 min.Pridat cesnek a bamboru a za staleho michani jednu minutu smazit. Prilit vyvar, pridat cocku, prikryt poklici a 20–25 minut dusit. Ochutit 1/2 lzickou kazdeho, soli a pepre.
Mezitim na panvi na stredne vysokem ohni rozehrat zbyvajici olej. Rybu ochutit 1/4 lzickou kazdeho, soli a pepre a osmazit ji do te doby, kdy je ryba matna, asi 3–5 minut na kazde strane.
V mise smichat horcici s vinem a estragonem. Na nahrate talire rozdelit cocku, na ni polozit porci ryby a vse pokapat umichanou zalivkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bilá ryba na cocce se zálivkou - DIA"
Zkuste také
Reklama