Bešamelová omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 882×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bešamelová omáčka ingredience:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké nebo polohrubé mouky
0,25 l sladké smetany (případně mléka)
0,25 l vývaru z masoxu
Bešamelová omáčka postup:
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a soustavného míchání smažíme. Když zežloutne, zalijeme ji studeným vývarem z masoxu a mlékem nebo smetanou a osolíme.Za občasného míchání vaříme asi půl hodiny. Z takto připravené „základní“ omáčky můžeme přidáním různých přísad připravit omáčku okurkovou, koprovou, žampiónovou atd. Ty vždy doplníme ještě vaječnými žloutky, kořením, vínem, bylinkami atd.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bešamelová omáčka"
Zkuste také
Reklama