Anglická omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 977×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Anglická omáčka ingredience:
1/2 kg libové vepř. plece, 100 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 3-4 lžíce hl. mouky, 4 lžíce smetany, 1 lžíce plnotuč. hořčice, sůl, pepř
Anglická omáčka postup:
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky. Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova. Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty. Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit). Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny. Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody. Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min. Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovoFotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Anglická omáčka"
Zkuste také
Reklama