Dnes je Čtvrtek 28.11.2024 a svátek má René | V databázi máme 4 808 receptů


Anglická omáčka

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Anglická omáčka ingredience:

1/2 kg libové vepř. plece, 100 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 3-4 lžíce hl. mouky, 4 lžíce smetany, 1 lžíce plnotuč. hořčice, sůl, pepř

Anglická omáčka postup:

Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky. Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova. Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty. Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit). Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny. Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody. Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min. Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Anglická omáčka"

Stav hlasování: 3.0/5 (36 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Anglická omáčka ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci