Živáňská
Zařazeno v kategorii: Recepty - Grilování
Autor: Drahomíra Tranová
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 229×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Živáňská ingredience:
500g vepřového masa,500g hovězího masa,300g uzené slaniny,2 až 3 cibule,sůl,mletou pálivou papriku,mletý černý pepř,4 lžíce oleje,6 lžic bílého vína,6 větších brambor,sádlo,2 zelené papriky,
Živáňská postup:
Vepřové a hovězí maso umyjeme a pokrájíme na plátky.Každý plátek masa osolíme,posypeme paprikou,mletým pepřem,pokapeme olejem,vínem a necháme odležet.Slaninu pokrájíme na plátky,papriku a cibuli na kolečka.Alobal natrháme na větší čtverce a jemně je potřeme sádlem.Na každý čtverec dáme plátek hovězího a vepřového masa,slaninu,cibuli papriku a očištěné pokrájené brambory.Vše důkladně uzavřeme a pro jistotu ještě zabalíme do další vrstvy alobalu.Takto připravené balíčky vložíme do žhavých uhlíků.Pečeme podle jejich velikosti přibližně 40 až 60 min.Pak je vyndáme,alobal nahoře nastřihneme a podáváme buď přímo na alobalu nebo přendáme na talíř.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Živáňská"
Zkuste také
Reklama