Zelný nákyp
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 862×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zelný nákyp ingredience:
700 g kyselého zelí, 700 g vařených brambor, 100 g prorostlé uzené slaniny, 100 g měkkého salámu, dvě vejce, 0,2 l kysané smetany, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, sůl, mletý černý pepř
Zelný nákyp postup:
1.Kyselé zelí scedíme a nakrájíme na menší kousky. Potom ho vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme pět až deset minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.2.Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
3.Prorostlou slaninu a salám nakrájíme, sýr nastrouháme. Do smetany přidáme vejce a společně promícháme.
4.Zapékací misku potřeme olejem a vysypeme strouhankou. Do ní naskládáme po vrstvách kyselé zelí, kousky slaniny, kolečka salámu a plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem. Smetanu smíchanou s vejci nalijeme na vrchní část nákypu. Plnou mísu vložíme do vyhřáté trouby a dáme zapéct. Po zapečení nakrájíme na porce a posypeme petrželovou natí.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zelný nákyp"
Zkuste také
Reklama