Zelné závitky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 147×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zelné závitky ingredience:
1 menší hlávka bílého zelí, 400 g hlívy ústřičné, 150 g prorostlé slaniny, 100 g vařené rýže, 1 vejce, sůl, mletý černý pepř, 2 cibule, 1 stroužek česneku, olej, 70 g rajského protlaku, 0, 75 l zeleninového vývaru, 1 lžička cukru
Zelné závitky postup:
Zelí očistíme, vložíme na pět minut do vroucí vody, vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Košťál vyřízneme a oddělíme osm vrchních listů. Zbylé zelí nakrájíme na nudličky. Hlívu umyjeme, tvrdé části odstraníme a nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme jednu drobně nasekanou cibuli, hlívu, osolíme, opepříme a dusíme patnáct minut. Necháme vychladnout. Přidáme rýži, rozšlehané vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a promícháme. Směsí naplníme zelné listy, svineme a převážeme nití. Zbylou cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji, přidáme protlak, nakrájené zelí, osolíme, opepříme a zalijeme horkým vývarem. Vložíme zelné závitky a za občasného promíchání dusíme asi třicet minut. Nakonec dochutíme cukrem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zelné závitky"
Zkuste také
Reklama