Vepřové plátky s česnekem a křenovou směsí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Pavel
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 325×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové plátky s česnekem a křenovou směsí ingredience:
4 plátky vepřového (krkovice, plec)
sůl
pepř
olej
3 menší kyselé okurky
4 lžíce sterilovaných kapií
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky worchesteru
Křenová směs
2 lžíce majolky
1 lžíce strouhaného křenu
pár kapek citronu
pažitka
Vepřové plátky s česnekem a křenovou směsí postup:
Plátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje.Podlijeme teplou vodou do výše 1/2 cm a dusíme pomalu do změknutí . Jakmile se voda skoro odpaří a maso zase začíná chytat barvu, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, kapii a česnek, přidáme kečup, hořčici a worchester a vše společně na mírném plameni přibližně 5 min. restujeme. Maso postupně obalujeme v připravené křenové směsi.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové plátky s česnekem a křenovou směsí"
Zkuste také
Reklama