Vejce plněná žervé s bazalkou a ořechy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: Martas
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 185×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vejce plněná žervé s bazalkou a ořechy ingredience:
6 vajec, 1 balení sýru typu žervé, sardelová pasta, čerstvá bazalka, 2 stroužky česneku, 100 g vlašských ořechů, dijonská nebo plnotučná hořčice, kečup, kapari, 3 lžíce majonézy, MAGGI Harmonie chuti
Vejce plněná žervé s bazalkou a ořechy postup:
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme je. Vyndáme žloutky a rozmixujeme je spolu se sýrem, sardelovou pastou, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec vmícháme MAGGI Majonézu a ochutíme MAGGI Harmonií chuti. Hmotu dáme do cukrářských sáčků a plníme košíčky z bílků, navrch zdobíme lístkem bazalky, malou kapičkou kečupu, kapičkou sardelové pasty a kaparou.Zajímavosti, rady, doporučení:
Voňavá středozemní bylina BAZALKA snadno přichází při vaření a pečení o své aroma. Proto ji přidávejte krátce před podáváním.
Obzvláště KOŘENĚNOU CHUŤ má červená bazalka.
Zdroj: Maggi
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vejce plněná žervé s bazalkou a ořechy"
Zkuste také
Reklama