Křupavá bageta s tuňákem Rio Mare, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: Jakub Chlad;
před desíti roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 16 529×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Křupavá bageta s tuňákem Rio Mare, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku ingredience:
Cereální bageta
120 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
4 ks křepelčích vajíček,
60 g rukoly
100 g cherry rajčat
80 g fazolí v nálevu
Zálivka:
40 g tuňákového krému Rio Mare Paté
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijónské hořčice
1 lžička mléka
1 lžička medu
1 lžička balsamica
ocet a voda na zastřené vejce
Křupavá bageta s tuňákem Rio Mare, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku postup:
Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm a lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě. Připravíme dresink: do medu, hořčice, balsamica, metlou zašleháme olej a tuňákový krém. Zjemníme mlékem. Nakrájená rajčata smícháme se scezenými fazolemi a dresinkem. Nakonec do salátu zlehka vmícháme očištěnou rukolu. V horké vodě (asi 90°C) s octem připravíme obvyklým způsobem zastřené vejce. Na plátky opečené bagety navrstvíme salát s kousky tuňáka a položíme vajíčko.Fotografie
Ohodnoťte recept "Křupavá bageta s tuňákem Rio Mare, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku"
Zkuste také
Reklama