Valašská kyselice
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Smetanové polévky
Autor: Petra
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 32 657×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Valašská kyselice ingredience:
300 g kyselého zelí
200 g domácí klobásy
200 g brambor
150 g lesních hub (čerstvé, mražené, sušené)
100 g hladké mouky
1 cibule
100 g sádla
kysaná smetana Kunín 15% Krémovitá
sůl, kmín, česnek, majoránka, zakysaná smetana
Valašská kyselice postup:
Do hrnce dáme vařit přesekané, propláchnuté zelí, kmín a na kolečka a nakrájenou domácí klobásu. Do duhého hrnce si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Když je zelí podušené do křupava zahustíme cibulovou jíškou, kterou jsme připravili na sádle a zjemníme kysanou smetanou Kunín 15%. Poté do polévky přidáme brambory a houby, které jsme před tím krátce podusili na pánvi. Na závěr dochutíme solí, můžeme i česnekem a majoránkou - podle chuti.Fotografie
Ohodnoťte recept "Valašská kyselice"
Zkuste také
Reklama