Tvarohový knedlík vařený v ubrousku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: Anička
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 114×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tvarohový knedlík vařený v ubrousku ingredience:
500g měkkého tvarohu, 4 vejce, 80g másla, 1/16l mléka, 250g dětské krupice
Tvarohový knedlík vařený v ubrousku postup:
V misce utřeme máslo se žloutky a solí do pěny. Přidáme po částech tvaroh, mléko a krupici. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Řidší těsto dáme do namočeného a vymačkaného ubrousku rozloženého v cedníku, konce dáme k sobě. Ubrousek zavážeme jednou těsně nad těstem a po druhé asi o 3cm výše. Pak knedlík vložíme do prudce se vařící vody. Po krátkém zavaření, když už těsto drží pohromadě, odstřihneme první vázání, aby knedlík mohl vařením nadýmat. Vaříme celkem hodinu.Přendámedd na prkýnko, odstřihneme druhé vázání a odstraníme ubrousek. Měkký knedlík nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Tvarohový knedlík vařený v ubrousku"
Zkuste také
Reklama