Knedlíkys jablky a mandlemi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: Lucka
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 396×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Knedlíkys jablky a mandlemi ingredience:
500g jablek, 50g strouhaných mandlí, lžíce citrónové strouhané kůry, 2 žloutky, 1 vejce, 100g cukru, sůl, 50g másla, 250g hrubé mouky, 2 lžíce strouhanku
1 sklenice strouhanky, 2lž cukru krupice , 3lžcukru moučky, jablečnou šťávu, zavařeninu, citrónovou šťávu.
Knedlíkys jablky a mandlemi postup:
Nejprve uděláme těsto. Do mísy dáme cukr, 2 žloutky přidáme jedno celé vejce, máslo a špetku soli. Trochu promícháme (základní kašička), přidáme mouku, zamícháme, přidáme strouhané mandle, 2 lžíce strouhanky, lžíci citrónové kůry a vše řádně promícháme . Nakonec přidáme na malé kostičky pokrájená jablka a důkladně promícháme. Z vytvořeného těsta formujeme ve dlaních kulaté knedlíky o průměru asi 3 cm. Do vařící neosolené vody (cca 6 cm) vkládáme knedlíky po jednom (aby se neslepily) a zamícháme aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 6 minut. Utvoříme karamel, přidáme sklenici strouhanky, promícháme, uděláme drobenku. Knedlíky vyndáme, odkapeme a obalíme v připravené cukrové strouhance. Obalené knedlíky přendáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Knedlíkys jablky a mandlemi"
Zkuste také
Reklama