Tvarohový fešák
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veronika
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 455×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tvarohový fešák ingredience:
Kakaové těsto : 2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru krupice,1/2 hrnku oleje,2 lžíce kakaa,2 celá vejce,1 kypřící prášek do pečiva,1 hrnek mléka
Tvarohové těsto : 2 vaničky mekkého tvarohu,3 vejce,1/2 hrnku cukru,1 vanilkový pudink v prášku,mléko podle potřeby na zředění
Na ozdobení : Granko a čokoládová poleva
Tvarohový fešák postup:
Do vymazaného a vysypaného většího pekáče nalijeme kakaové těsto,které přípravíme smícháním všech uvedených surovin v uvedeným pořadí.Pak si připravíme tvarohové těsto,malým množstvím mléka ho zředíme,aby vznikl středně tekutý tvarohový krém.
Ten potom z vysoka a nepravidelně nalijeme do tmavého těsta.
Lijeme z vysoka aby tvarohové těsto protéklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce.
Koláč pečeme ve předehřaté troubě při 180 stupních asi 45 min.
Bublin,které vzniknou se nelekáme neopak jsou vytány pro lepší vzhled moučníku.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Tvarohový fešák"
Zkuste také
Reklama