Tortilla z mouky (Tortila)
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Těstoviny
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 90 303×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tortilla z mouky (Tortila) ingredience:
2 šálky hladké mouky,
1 lžička soli,
50 g sádla,
0,5 šálku vlažné vody
Tortilla z mouky (Tortila) postup:
Tortilla (Česky torila) se tradičně vyrábí z kukuřičné mouky, nahradit se dá však i klasickou naší moukou a získáte domácí chutnou tortilu.Na válu smícháme mouku, sůl a sádlo. Za postupného přilévání vody uhněteme tuhé těsto. Těsto na tortilu musí být hladké. Můžeme jej dále zpracovávat okamžitě, nebo jej uložit na 24 hodin v mikroténovém sáčku do lednice. Při dalším zpracování by však mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto na tortilu rozdělíme na 10 až 12 kousků a na pomoučeném válu jej rozválíme na tenké placky (tortily), které opečeme na rozpálené suché litinové plotně, cca 30 sekund z každé strany.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Tortilla z mouky (Tortila)"
Zkuste také
Reklama