Studené předkrmy (celkem 89)
Utopenci narychlo
Studené předkrmy → Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme. N ... Pokračovat »
Utopenci s feferonkou
Studené předkrmy → Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme. Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby ... Pokračovat »
Utopenci s hořčicí a česnekem
Studené předkrmy → Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do ... Pokračovat »
Nakládané buřtíky
Studené předkrmy → Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice skládáme ... Pokračovat »
Utopenci v pivním nálevu
Studené předkrmy → Nalev vytvorime povarenim cerneho piva s korenim. Cibuli nakrajime na kolecka. Burty rozriznemea vlozime do nich trochu koreni, bobkovy list, cibuli. Burt spojime spejli. V nalevu ... Pokračovat »
Utopenci z gothaje s cibulí
Studené předkrmy → Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový ... Pokračovat »
Fajnšmekrovi utopenci
Studené předkrmy → Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (ci ... Pokračovat »
Utopenci se zelím
Studené předkrmy → Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše z ... Pokračovat »
Utopenci s mrkví
Studené předkrmy → Špekáčky sloupneme, z jedné strany podílně nařízneme asi do poloviny, z druhé strany uděláme 3-4 méně hluboké příčné řezy. Do příčných řezů vložíme plátky česneku, pak podélný řez ... Pokračovat »
Utopenci s worcesterem
Studené předkrmy → Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme. N ... Pokračovat »
Silvestrovské podkovy
Studené předkrmy → Těsto rozválíme jako na závin. Uzené maso nadrobno rozsekáme, přidáme nakrájené v mléce rozmočené rohlíky, nahrubo rozstrouhaný sýr, na kostičky rozsekaná vařená vejce a promícháme ... Pokračovat »
Šunkový závitek
Studené předkrmy → Krémový sýr smícháme s pochoutkovou smetanou, mletým bílým pepřem a se solí. Přidáme želatinu připravenou podle návodu a dobře promícháme. Na alobal rozložíme plátky šunky a potřem ... Pokračovat »
Paštikový chlebíček
Studené předkrmy → Maso a salám nakrájíme na kostky a dvakrát umeleme na masovém mlýnku. Přidáme dvě rozšlehaná vejce, hořčici, zelený a cayenský pepř, majoránku, utřený česnek, sůl, koriandr, citron ... Pokračovat »
Plněné papriky vlašským salátem
Studené předkrmy → Papriky podélně rozkrojíme, semena odstraníme a papriky vrchovatě naplníme salátem a posypeme petrželkou. ... Pokračovat »
Rajčata s pikantní náplní
Studené předkrmy → Rajčata omyjeme, seřízmeme vršky, opatrně vydlabeme a necháme vykapat. Z tvarohu a smetany vymícháme hladký krém, osolíme, opepříme, přidáme nasekaná vejce, nadrobno nakrájené byli ... Pokračovat »
Vejce v kornoutku
Studené předkrmy → Vejce uvařená natvrdo oloupeme, rozkrojíme, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem a krémžskou hořčicí. Bílky nasekáme a přidáme ještě oloupané, nadrobno nasekané jablko. Žloutovou hmotu ... Pokračovat »
Jablka plněná krémovým sýrem
Studené předkrmy → Dobře omytá a neoloupaná jablka rozpůlíme, lžičkou vykrojíme jádřince a jablko na řezné ploše ozdobně nastříkáme sýrem utřeným s medem a citronovou šťávou. Posypeme nasekanými ořec ... Pokračovat »
Šunková pěna
Studené předkrmy → Do změklého másla postupně vmícháme smetanu a ušleháme hladkou pěnu. Osolíme ji, opepříme, přidáme rozemletou šunku, paprriku a dobře rozmícháme. Pěnu podáváme s jemným pečivem neb ... Pokračovat »
Pariky plněné sýrem niva
Studené předkrmy → Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich semena, omyjeme je pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a necháme okapat. Sýr niva rozdrt ... Pokračovat »
Plněná bageta
Studené předkrmy → Tavený sýr rozdrobíme vidličkou, vložíme do misky a rozmícháme se smetanou a hořčicí. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, oloupané, na kostky nakrájené bílkym, sterilizovaný hrá ... Pokračovat »