Studené předkrmy (celkem 89)
Šunkové rolády plněné sýrovou pomazánkou
Studené předkrmy → Sýr s máslem rozetřeme v misce se solí a trochou pepře. Aby se sýr a máslo lépe spojily, přidáme dvě lžíce vroucí vody. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, směsí pomažeme plátky šu ... Pokračovat »
Šunkové lodičky
Studené předkrmy → Z chleba vykrojíme dlouhé kosočtverce a na každý položíme plátek kozího sýra. Do plátků šunky zabalíme půlku artičkoku a umístíme jií na kozí sýr. Ze žlutého melounu vykrojíme kuli ... Pokračovat »
Šunkové chlebíčky
Studené předkrmy → Plátky veky potřeme máslem, osolíme a ki jedné straně plátků rozložíme bramborový salát. Kolečka šunky trochu nařízneme, složíme do kornoutků a péooložíme na druhou stranu chlebíčk ... Pokračovat »
Koktejlové chlebíčky
Studené předkrmy → Z plátků toastového chleba vykorjíme formičkama na cukroví malá kolečka. Vždy 3 spojíme pomazánkou (včetně okrajů, ty také namažem). Polovinu chlebíčku po stranách obalíme v naseka ... Pokračovat »
Sýrové kuličky
Studené předkrmy → Tavený sýr utřeme s tvarohem. Přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr a nahrubo nasekané ořechy. Směs odložíme ztuhnout do ledničky. Pak z ní tvoříme kuličky o velikosti jednoho sous ... Pokračovat »
Šunkové závitky s křenovou šlehačkou
Studené předkrmy → Vychlazenou smetanu se ztužovačem vyšleháme do tuhé šlehačky a pak do ní opatrně vmícháme křen. Takto ochucenou šlehačku rozdělíme na jednotlivé plátky šunky a opatrně je smotáme d ... Pokračovat »
Vejce v aspiku
Studené předkrmy → Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě, necháme asi 10 minut bobtnat a pak zvolna zahřejem téměř k varu a odstavíme z teplého zdroje. Ploché misky vypláchneme studenou vodou, na dno ro ... Pokračovat »
Sýrová mísa
Studené předkrmy → Na velký talíř střídavě rozložíme tence nakrájené sýry. Do středu talíře naaranžujeme na dílky pokrájené rajče a plátky oloupané okurky. ... Pokračovat »
Tuňák se zeleninovou oblohou
Studené předkrmy → Tuňáka necháme okapat. Na každý talíř položíme několik listů opraného hlávkového salátu a do jeho středu přendáme opatrně čtvrtinu tuňáka tak, aby se nerozpadl a zůstal kompaktní. ... Pokračovat »