Studené předkrmy (celkem 89)
Sýrová roláda
Studené předkrmy → Nejdřív si připravíme náplň do rolády. Tavený sýr rozmícháme s pomazánkovým máslem a přimícháme prolisovaný česnek. Na plech si dáme pečící papír a na něj rozložíme plátky sýra ... Pokračovat »
Jablka plněná krémovým sýrem
Studené předkrmy → Jablka rozpůlíme, lžičkou vykrojíme jádřince a jablko na řezné ploše ozdobně nastříkáme sýrem utřeným s medem a citronovou šťávou. Posypeme nasekanými ořechovými jádry a podáváme. ... Pokračovat »
Hrušky s tvarohovou náplní
Studené předkrmy → Neoloupané hrušky rozpůlíme a odstraníme z nich jádřince. Tvaroh rozetřeme se lžičkou kari koření a podle chuti přidáme sůl. Krémem naplníme půlky hrušek a každou zavineme do plátk ... Pokračovat »
UTOPENCI - Marcela
Studené předkrmy → Dávám 1 až 1 a půl hrnku octa a 3hrnky vody,15 kuliček nové koření, 20 kuliček pepře, 3 bobk. listy, lžíci cukru a lžičku soli. Feferonku. Vše svářím. Lák ochutnejte, můžete přidat ... Pokračovat »
sloní žrádlo
Studené předkrmy → Cibuli.okurky a salám nastrouháme a spojíme s majolku.Ostatní přísady krátce za stálého míchání krátce povaříme a po vychladnutí vmícháme do směsi.Podáváme s bílým pečivem. ... Pokračovat »
Domácí tlačenka
Studené předkrmy → Maso a vyprané kůžičky zalijeme osolenou vodou a stejnoměrně vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Z jazyka sloupneme kůži, vykostíme jej a na krájíme na kostky. Maso a část ... Pokračovat »
Chuťovky se sýrem
Studené předkrmy → Zeleninu omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti jednoho sousta, menší ředkvičky necháme vcelku, větší rozkrojíme na půlku. Zeleninu můžeme také podle fantazie ... Pokračovat »
Šunková rolka
Studené předkrmy → Šlehačku ušleháme, přidáme křen, lehce osolíme a promícháme. Plátky šunky potřeme krémem a svineme. Do zdobícího sáčku (tvořítka) dáme Ramu Creme Bonjour a na rolky vytváříme pusin ... Pokračovat »
Sýrová pěna na zeleném listu
Studené předkrmy → Sýr nastrouháme najemno, rozmícháme s Ramou Creme Bonjour, zakapeme citrónovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku. Dobře rozmícháme a necháme v chladu asi 30 minut uležet. Násled ... Pokračovat »
Vejce se sýrovou nádivkou
Studené předkrmy → Vařená oloupaná vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme, utřeme je se smetanou, majonézou a přidáme nastrouhaný sýr a jemně nasekanou pažitku. Nádivkou naplníme půlky bílků. ... Pokračovat »
Sýrové kuličky
Studené předkrmy → Mazací sýr smícháme s tvarohem, přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr a ochutíme solí a česnekem. Z hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme buď v sekaných bylinkách nebo mletých o ... Pokračovat »
Utopenci
Studené předkrmy → Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kul ... Pokračovat »
Domácí utopenci
Studené předkrmy → Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojíme napůl, ale ... Pokračovat »
Pikantní utopenci
Studené předkrmy → Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli.Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice ... Pokračovat »
Rychlí utopenci
Studené předkrmy → uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic, asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu dáme vrstvu cibule a uzeniny. Zavřeme, dáme vychladit. Konzumujeme vychladlé. ... Pokračovat »
Utopenci II.
Studené předkrmy → Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchládnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčk ... Pokračovat »
Utopenci III.
Studené předkrmy → Oloupané špekáčky nakrojíme na polovinu (nedokrojíme), vzniklou spáru namažeme hořčicí a proložíme proužky cibule, zelené papriky a bobkovým listem (vše podle vlastní chuti). Nále ... Pokračovat »
Utopenci trochu jinak
Studené předkrmy → Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky olo ... Pokračovat »
Utopenci ala Jamajka
Studené předkrmy → Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilejeme ocet, vypneme anecháme vychladnout. Pozor, když budete vařit vodu dohromady i s octem, tak to hrozně smrd ... Pokračovat »
Utopenci v ohnivém nálevu
Studené předkrmy → Buřty oloupeme, překrojíme napů,l vložíme do láhve. Pak opepříme, dáme vrstvu cibule a opakujeme do požadovaného množstvi. Nálev nechame přejít varem, odstavíme a ještě horký nalév ... Pokračovat »