Štouchané brambory s jogurtovým řízkem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 131×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Štouchané brambory s jogurtovým řízkem ingredience:
8 ks kuřecích řízků - nebo vepřových
1 kelímek bílého jogurtu - velké balení
2 ks vajec - celá
4 stroužky česneku
grilovací koření - dle chuti
sůl a pepř
NA PŘÍLOHU
1/2 kg brambor
3 ks cibule - velké
petželka
šnitlík
sůl a pepř
Štouchané brambory s jogurtovým řízkem postup:
Řízky naklepejte,osolte, opepřete a namáčejte do jogurtové marinády. Tu připravíte smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli, pepře a grilovacího koření. Pak maso nechejte odležet nejlépe přes noc,ale stačí tak cca 1 hodinka v lednici. Poté vyndejte řízky z marinády a obalte je v klasické strouhance a smažte.Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě, cibuli nakrájejte na jemno a osmažte dozlatova na pánvičce. Brambory a cibuli smíchejte dohromady a rozšťouchejte, do brambor přidejte bylinky a opepřete trochu a dle chuti můžeme dosolit. Místo bylinek je možno použít pórek nebo jarní cibulku, aby to mělo barvu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Štouchané brambory s jogurtovým řízkem"
Zkuste také
Reklama