Smetanové řezy s broskvemi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 470×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Smetanové řezy s broskvemi ingredience:
Těsto: 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 5 vajec, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce meruňkové marmelády, 250 g hladké mouky, špetka soli
Náplň: 500 g kompotovaných broskví, 500 g zakysané smetany, 100 g moučkového cukru, 250 g smetany ke šlehání, 2 lžíce meruňkové marmelády, 20 g želatiny, 100 ml šťávy z broskví
Smetanové řezy s broskvemi postup:
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a nakonec prosátou mouku. Těsto dáme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, uhladíme a pečeme cca 40 minut při 160 °C. Na vychladnutý moučník rozložíme na čtvrtky nakrájené broskve a na ně nalijeme krém.Krém: smícháme zakysanou smetanu, moučkový cukr, marmeládu a ušlehanou šlehačku. Do této směsi přidáme želatinu rozpuštěnou v horké šťávě z broskví a vše dobře promícháme. Necháme min. 4 hodiny tuhnout v ledničce.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Smetanové řezy s broskvemi"
Zkuste také
Reklama