Slavnostní plněné plátky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 313×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Slavnostní plněné plátky ingredience:
4 plátky vepřové kýty, sůl, pepř, 300g mletého vepřového masa, 1/2 lžičky muškátového květu, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200g porku, 200g žampionů, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce smetany, 1/2 lžičky kari koření
Slavnostní plněné plátky postup:
Plátky hodně rozklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso okořeníme muškátovým květem a promícháme s vejcem. Směsí potřeme masové plátky, přeložíme, zajistíme jehlami a vytvarujeme hodně naplocho. Vložíme do pekáče se 2 lžícemi rozehřátého oleje a v předehřáté troubě pečeme doměkka. V polovině pečení maso obrátíme. Mezitím na lžíci oleje podusíme pórek nakrájený na plátky, přidáme plátky žampionů, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Okořeníme sójovou a worcesterskou omáčkou, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody a zjemníme smetanou. Po prohřátí vmícháme kari koření a vypčenou šťávu. Směs upravíme na plátky masa a podáváme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Slavnostní plněné plátky"
Zkuste také
Reklama