Silvestrovské podkovy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 163×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Silvestrovské podkovy ingredience:
* 250 g uzeného masa nebo šunkového salámu
* 300 g eidamu
* 0,5 kg lístkového těsta
* mouka
* 2 syrová vejce
* 3 natvrdo uvařená vejce
* 2 tukové slané rohlíky
* mléko
* hořčice
* pepř
* sůl
* 2 lžíce sterilovaných hub
* petrželka
Silvestrovské podkovy postup:
Těsto rozválíme jako na závin. Uzené maso nadrobno rozsekáme, přidáme nakrájené v mléce rozmočené rohlíky, nahrubo rozstrouhaný sýr, na kostičky rozsekaná vařená vejce a promícháme s jedním syrovým vejcem. Placku těsta potřeme hořčicí, rozetřeme na ni připravenou směs, posypeme houbami nebo okapaným houbovým salátem a petrželkou. Stočíme a na vodou postříkaný plech upravíme závin do tvaru podkovy. Potřeme druhým vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova. Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Silvestrovské podkovy"
Zkuste také
Reklama