Rýžové kopečky v jablkovém pyré
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 500×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rýžové kopečky v jablkovém pyré ingredience:
150g rýže, 750ml mléka, špetka soli, 4 lžíce medu, 1kg jablek, 100g rozinek, 1 vanilkový pudink, 100ml vody, 4 lžíce pomerančové šťávy, kandovaná pomerančová kůra na ozdobení
Rýžové kopečky v jablkovém pyré postup:
Z propláchnuté rýže, mléka, soli a poloviny medu uvaříme hustou kaši a naplníme jií do formiček. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme, trochu podlijeme, přiddáme zbylý med, rozinky a dusíme doměkka. Pak do jablkové kaše vlijeme pudink rozmíchaný ve vodě a za stálého míchání krátce povaříme. Jablkové pyré ochutíme pomerančovou štávou. Na talíř dáme jablkové pyré, doprostřed vyklopíme kopeček rýžové kaše a ozdobíme kůrou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rýžové kopečky v jablkovém pyré"
Zkuste také
Reklama