Kynuté ovocné knedlíky (Sladké knedlíky)
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 38 499×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynuté ovocné knedlíky (Sladké knedlíky) ingredience:
30 dkg hrubé mouky,
2 dl mléka,
1 vejce,
1 dkg droždí,
2 lžíce cukru,
špetka soli,
60 - 70 dkg ovoce (jahody, meruňky, borůvky)
Kynuté ovocné knedlíky (Sladké knedlíky) postup:
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky.
Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Posypeme moučkovým cukrem, a skořicí, kakaem, nebo nastrouhaným tvarohem a polijeme rozpuštěným máslem.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Kynuté ovocné knedlíky (Sladké knedlíky)"
Zkuste také
Reklama