Ryby sladkovodní i mořské (celkem 117)
Rybí ragú
Ryby sladkovodní i mořské → Nasekané maso z ryb promícháme se všemi přísadami, rozdělíme do vymaštěných misek nebo jedné mísy, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapékáme. Před podáním propícháme kůrku v ... Pokračovat »
Pečená ryba po řecku
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu opečeme po obou stranách do zlatova. Vyjmeme ji z oleje a dáme do zapékací mísy. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přidáme rajčata, petrželku, osolí ... Pokračovat »
Filé s citrónovou omáčkou
Ryby sladkovodní i mořské → Filé dáme do dostatečného množství studené vody. Osolíme, přidáme ocet a cibuli, do niž jsme napíchali hřebíčky. Přivedeme k varu a pak zmírníme oheň a jen prohříváme, dokud není r ... Pokračovat »
Kapr pečený na slanině
Ryby sladkovodní i mořské → Porce ryby protáhneme úzkými proužky slaniny, posolíme, poprášíme moukou, paprikou a pečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Obložíme plátky citrónu a podáváme s brambory. ... Pokračovat »
Grilovaný pstruh s chilli a citronem
Ryby sladkovodní i mořské → Dopředu si rozpálíme gril. Celé očištěné pstruhy omyjeme a důkladně osušíme. Pak si nakrájíme citron na klínky a smícháme v misce všechny uvedené přísady na marinádu. Ryby uvnitř i ... Pokračovat »
Rybí filet pečený v alobalu
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu či rybí filé očistíme, omyjeme. Poté osolíme, okmínujeme a přidáme bylinky. Alobal potřeme polovinou množství Flory, posypeme na plátky krájenou cibulí, můžeme přidat i nakráj ... Pokračovat »
Rybí filet v mandlové krustě
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí filety (filé) osolíme a opepříme, z obou stran obalíme v sekaných mandlích a opečeme na olivovém oleji (možno připravit také na grilu). Servírujeme na talíře na plátky ledovéh ... Pokračovat »
Pikantní kousky ryby
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu nakrájíme na proužky a připravíme si do misky marinádu z pokrájené cibulky, ostré hořčice a ostatních přísad. Asi na 30 minut do ní namočíme kousky ryby. Pak ji necháme okapat ... Pokračovat »
Rybí míšenina po námořnicku
Ryby sladkovodní i mořské → Ryby očistíme, nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, do kterého dáme na dno polovinu nakrájené cibule a nasekanou petrželku, pepř a zalijeme červeným vínem a trochou vody. Ryby ... Pokračovat »
Dušený kapr na smetaně
Ryby sladkovodní i mořské → Cibuli jemně nakrájíme s petrželkou a solí. V této směsi namáčíme na tenké proužky nakrájenou slaninu,kterou porce ryb protáhneme. Porce osolíme, opepříme a opečeme je po obou stra ... Pokračovat »
Štika dušená na hořčici
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu nakrájíme na porce a posolíme, potřeme hořčicí, zakapeme citrónem a necháme proležet. Pak ji opečeme po obou stranách na másle, podlijeme a asi 10 minut dusíme. Dušenou rybu v ... Pokračovat »
Pečená makrela s pikantní marinádou
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu rozdělíme na menší kousky, osolíme a vložíme na rozpálený olej, na kterém je po obou stranách pečeme, až mají zlatavou barvu. Vyjmeme, ve zbylém oleji osmažíme na kolečka nakr ... Pokračovat »
Zapečený kapr s pikantní nádivkou
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra prosolíme, opaprikujeme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme je a uchováme v teple. Ve zbylém oleji osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, a kdy ... Pokračovat »
Rybí filé zapečené s kečupem a houbami
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí filé nakrájíme na porce, opečeme je po obou stranách na tuku a naskládáme do zapékací mísy. Na zbylém tuku osmažíme kolečka nakrájené cibule, přidáme oloupané, na plátky nakrá ... Pokračovat »
Filé ve vinném těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Připravíme si těstíčko: v bílém víně rozšleháme vejce, přidáme sůl a postupně zašleháváme mouku. Těsto musí být hladké a zahoustlé. Porce ryb namočíme v těstě a poté smažíme v roze ... Pokračovat »
Filé smažené v pivním těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → V pivě rozšleháme vejce, olej a postupně zašleháváme mouku, až do hladkého hustého těsta. Do těsta namáčíme porce filé a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. ... Pokračovat »
Rybí sekaná
Ryby sladkovodní i mořské → Namočené vymačkané žemle a zbytky vykoštěných ryb umeleme ve strojku, přidáme sůl, pepř, česnek utřený se solí, jemně nasekanou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru a pro spojen ... Pokračovat »
Štika vařená po provensálsku
Ryby sladkovodní i mořské → Štiku očistíme, zbavíme šupin, vykucháme a nerozpůlenou nakrájíme na porce. Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme petrželku, zaprášíme moukou a osmahneme. Růžovou jíšku ... Pokračovat »
Makrely po francouzsku
Ryby sladkovodní i mořské → Suroviny na nálev promícháme, povaříme asi 30 minut a poté nálev naředíme 2l studené vody. V nálevu uvaříme makrely, necháme je vychladnout a rozebereme je na filety, které uložíme ... Pokračovat »
Filé plné chutí
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí filé omyjeme, osušíme, dvě porce potřeme hořčicí, obložíme je plátky z lososa a nahoru dáme zbylé dvě porce filé. Troubu předehřejeme na 190 °C, vývar smícháme se smetanou, op ... Pokračovat »