Ryby sladkovodní i mořské (celkem 117)
Pečená štika se slaninou
Ryby sladkovodní i mořské → Porce štiky prošpikujeme špalíčky slaniny. Osolíme, opepříme. Obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na oleji. Krátce osmažíme, zalijeme vínem a asi 15 minut ještě podusíme. ... Pokračovat »
Pstruh na smetaně
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěné pstruhy osolíme a poprášíme moukou. Dáme na pánev na rozehřáté máslo a smažíme. Měkké pstruhy vyndáme a do zbytku másla na pánev přilijeme smetanu. Přidáme oloupané, posek ... Pokračovat »
Rybí filé na bylinkách
Ryby sladkovodní i mořské → Do zapékací mísy dáme filé. Poklademe na plátky nakrájený česnek a nesekané bylinky. Zakapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. ... Pokračovat »
Ryba se slaninou
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěné porce ryby osolíme, posypeme moukou a opečeme na olivovém oleji. Když je ryba měkká, vyndáme ji. Olej slijeme a na pánev dáme nakrájenou slaninu na drobno, necháme roztát. ... Pokračovat »
Pstruh na mandlích
Ryby sladkovodní i mořské → Pstruha umyjeme, oškrábeme a osušíme. Ochutíme bílým pepřem, solí a posypeme sušenou citrónovou kůrou. Obalíme v hladké mouce a smažíme na rozehřátém olivovém oleji. Mandle spaříme ... Pokračovat »
Židovský kapr
Ryby sladkovodní i mořské → Nakrájíme si cibuli na půlkolečka a žampiony na plátky. Křen nastrouháme. Kapra osolíme, přidáme směs na ryby, obalíme v mouce a osmhneme na olivovém oleji. K rybě přidáme cibuli a ... Pokračovat »
Makrela v pikantní omáčce
Ryby sladkovodní i mořské → Makrely osolíme, opepříme,posypeme kořením na ryby, zaprášíme moukou a opečeme po obou stranách. Hotové makrely vyjmeme přidáme do pánve máslo, osmažíme na něm cibulku, přidáme po ... Pokračovat »
Losos s česnekem
Ryby sladkovodní i mořské → V hrnci smícháme koření s vínem, rozdrceným česnekem a přivedeme k varu. Krátce povaříme, přidáme lososa a vaříme 10 minut. Hotovou rybu vyjmeme a podáváme sypanou petrželkou. ... Pokračovat »
Filé s mandličkami
Ryby sladkovodní i mořské → Filé osolíme,opepříme, potřeme prolisovaným stroužkem česneku a zakapeme citronovou šťávou. Obalíme v nasekaných mandličkách a opékáme na oleji po obou stranách. ... Pokračovat »
Rybí filety v jogurtu
Ryby sladkovodní i mořské → Jogurt, drobně nakrájenou cibuli, kopr, pepř a sůl smícháme a necháme vychladit. Rybí filety svineme vidličkou a zajistíme párátkem. Svitky vložíme do připravené omáčky a navrchu o ... Pokračovat »
Kapr ve vinném těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra podélně nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené porce namáčíme do těstíčka připraveného z bílého vína, žloutků, soli, polohrubé mouky a ... Pokračovat »
Pikantní filé
Ryby sladkovodní i mořské → Plátky filé osolíme a opepříme, lehce poprášíme paprikou a solamylem. Pak je opečeme na polovině másla. Houby drobně nakrájíme a podusíme ve zbylém másle a přidáme filé. Zalijeme s ... Pokračovat »
Tuňák v rajské omáčce
Ryby sladkovodní i mořské → Papriky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata spaříme ve vodě, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Feferonku očistíme a jemně nakrájíme. Petrželovo ... Pokračovat »
Kapr v alobalu
Ryby sladkovodní i mořské → Brambory ve slupce povaříme 5 min. Než vychladnou, připravíme si zatím alobal. Nastříháme čtverce a pak ještě delší kusy, na které čtverce položíme. Neoloupané brambory nakrájíme n ... Pokračovat »
Zapečené krabí tyčinky
Ryby sladkovodní i mořské → Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme na menší kousky, smícháme s nakrájenou zeleninou a žampiony, přidáme mozzarellu, okořeníme bazalkou, pokapeme citronovou šťávou, vmícháme lehce ... Pokračovat »
Pstruh na mandlích
Ryby sladkovodní i mořské → Pstruhy očistíme, vykucháme a nožem oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou. Sůl vetřeme do kůže z obou stran a rybu osolíme i zevnitř. Necháme několik minut odležet a mezitím oloupeme ... Pokračovat »
Rolky s pangasia plněné špenátem
Ryby sladkovodní i mořské → Česnek oloupeme, prolisujeme a zpěníme jej na lžičce oleje. Přidáme špenátové listy a necháme prohřát. Rybu osolíme a opepříme a plníme špenátovou směsí. Zatočíme do rolády a klade ... Pokračovat »
Pečená treska s bílou omáčkou
Ryby sladkovodní i mořské → Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1 lžící zeleniny, scezený vývar přiléváme ... Pokračovat »
Nadívaná treska
Ryby sladkovodní i mořské → Tresku v kuchyňské úpravě (asi 1 kg) pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet, potom tresku lehce osušíme a solí a pepřem posypeme uvnitř i venku. Příprava nádivk ... Pokračovat »
Kapr pečený se sýrem
Ryby sladkovodní i mořské → Porce ryby rozložíme na plochou zapékací mísu, osolíme, poklademe máslem, pokapeme citrónem a pečeme v horké troubě 20-30 minut. Pak posypeme sýrem a krátce zapečeme. ... Pokračovat »