Ryby sladkovodní i mořské (celkem 117)
Bylinkový losos
Ryby sladkovodní i mořské → Lososové filety osmažíme na másle dorůžova, smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do hrnečku dáme půl lžíce hladké mouky a zalijeme studeným mlékem. Tuto směs důkladně ... Pokračovat »
Kapr na divoko
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na tuku 5 minut z každé strany. Opečené porce naskládáme na vyhřátou m ... Pokračovat »
Kapří špíz
Ryby sladkovodní i mořské → Maso z kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a necháme několik hodin marinovat. Slaninu nakrájíme ... Pokračovat »
Filé na zahradnický způsob
Ryby sladkovodní i mořské → Filé umyjeme, nakrájíme, osolíme opepříme, vložíme do pekáče, obložíme plátky slaniny a másla, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Podáváme s těstovinami a přelité omáčk ... Pokračovat »
Zapečené rybí filé
Ryby sladkovodní i mořské → Filé opláchneme a na několik hodin namočíme do mléka. Potom ho vyjmeme, opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Očištěné z ... Pokračovat »
Filé v žampionové omáčce
Ryby sladkovodní i mořské → Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpálen ... Pokračovat »
Pikantní rybí filé
Ryby sladkovodní i mořské → Porce rybího filé osolíme, poprášíme hladkou moukou a potřeme kašičkou připravenou z hořčice, oleje, pepře a citronové šťávy. Potom porce obalíme jen lehce ve strouhance a smažíme ... Pokračovat »
Treska v sýrovém těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Troubu předehřejeme na 200°C, plech na pečení vytřeme olivovým olejem a rozložíme na něj rybí maso. Maso pokapeme trochou citrónové šťávy, osolíme a opepříme. V míse smícháme olivo ... Pokračovat »
Rybí karbanátky
Ryby sladkovodní i mořské → Housku namočíme do studené vody, poté vymačkame. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na tenká kolečka. Filé pokrájíme na kousky. Kostičky cibule, filé a housku um ... Pokračovat »
Kapr s kysaným zelím
Ryby sladkovodní i mořské → Kapra nakrájíme na porce a osušíme. Osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Poté přidáme propláchnuté a nakrájené k ... Pokračovat »
Kapr na zelenině
Ryby sladkovodní i mořské → Opranou a očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou. Směs vložíme na dno pekáče a zalijeme olejem tak, aby byla pot ... Pokračovat »
Kapr na slanině
Ryby sladkovodní i mořské → Vykuchaného a očištěného kapra bez hlavy a bez ploutví osolíme a opepříme. Do pekáče dáme na menší kousky rozdělené máslo na ně vložíme rybu a pokryjeme ji plátky slaniny. Pečeme ... Pokračovat »
Štědrocvečerní kapr ve vinném těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra osušíme a lehce osolíme. Těstíčko připravíme z bílého vína, které rozšleháme s vejci a špetkou soli. Postupně přidáváme a zašleháme mouku. Těsto musí být hladké a akorá ... Pokračovat »
Treska s bílou omáčkou
Ryby sladkovodní i mořské → Tresku nakrájenou na tenké plátky osolíme a na tuku opečeme po obou stranách dozlatova. Zároveň připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme lžíci zeleniny, scezený vývar op ... Pokračovat »
Kapr v marinádě
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a vložíme do osolené vody s octem. Spolu se zeleninou vaříme porce ryby doměkka. Majolku zředíme mlékem, přidáme zelenin ... Pokračovat »
Kapr po maďarsku
Ryby sladkovodní i mořské → Z rybího ořezu a kořenové zeleniny připravíme 4 hrnky osoleného vývaru, který procedíme. Rybu osolíme, potřeme octem a dáme na 30 minut do chladu. Pak vložíme porce ryby do vroucíh ... Pokračovat »
Saratosa
Ryby sladkovodní i mořské → Smícháme citronovou šťávu, jednu lžíci oleje, cibuli, kopr, sůl a pepř. Směsí potřeme plátky filé a necháme 15 minut odležet. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, přidáme filé. Opékáme ... Pokračovat »
Nadívaný kapr
Ryby sladkovodní i mořské → Kůži z hřebenu kapra seřízneme a hřbet protáhneme slaninou. Vařené telecí a vepřové maso umeleme, osolíme, přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené žampionym, smícháme rozšle ... Pokračovat »
Kapr na pórku
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěného kapra podélně rozkrojíme a poloviny oboustraně osolíme. Do kůže nařežeme příčně zářezy, do nicj nasypeme mletá zázvor. Na másle podusíme očištěný a nasekaný pórek a cibu ... Pokračovat »
Pstruzi se žampióny
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěné pstruhy pokapeme na povrchu i uvnitř šťávou a necháme asi hodinu odležet. Potom je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem, na mírmém ... Pokračovat »