RYBA S MRKVÍ A SMETANOU
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 325×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
RYBA S MRKVÍ A SMETANOU ingredience:
mrkev: 5
máslo: 2 lžíce
sůl: špetka
pepř: špetka
vývar zeleninový: 130 ml
petrželka: svazek
smetana: 1 kelímek
hořčice: 1 lžíce
pangasia: 4 filety
RYBA S MRKVÍ A SMETANOU postup:
Krok 1: Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a na másle osmahneme. Osolíme, opep-říme a dusíme asi 5 minut. Zeleninový vývar smícháme s nadrobno posekanou petrželkou a se smetanou. Zamícháme lžíci hořčice.Krok 2:
Filety pangasia omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.Do zapékacího pekáčku rozložíme polovinu mrkve, polovinu hořčicové směsi, položíme rybu a opět poklademe zbývající mrkví a směsí.
Krok 3:
Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180 ° C přibližně 20 minut.
Krok 4: Podáváme s širokými nudlemi. Na talíři ozdobíme čer-stvou petrželkou.
TIP: Pro lepší chuť můžeme rybu pokapat citronem a do omáčky přidat parmazán.
Fotografie
Ohodnoťte recept "RYBA S MRKVÍ A SMETANOU"
Zkuste také
Reklama